Донација од 400 пакети од Слога Пром за семејствата во социјален ризик по повод Бајрам

Дониравме 400 пакети со замрзнати месни производи за семејствата од исламска вероисповед кои се во социјален ризик, по повод празникот Бајрам. Распределбата на донираните производи се одвиваше преку ИВЗ Скопје, Џамиски одбор Кавадарци и преку Хуманитарна група граѓани од муслиманска вероисповед во Битола.

Donacioni i Pashkëve i 600 pakove ushqimore për familjet në rrezik social

Me rastin e festave të Pashkëve dhuruam 600 pako me produkte ushqimore të destinuara për familjet në rrezik social. Donacioni i përbërë nga prodhimet e mishit të ngrira dhe perimet u shpërnda nëpër disa qytete të vendit, Kavadar, Dellçevë, Pehçevë, Makedonska Kamenica, Berovë, Negotinë, Demir Kapi, Prilep dhe fshatrat përreth. Për shkak të pandemisë me […]

Easter donation of 600 packages with food products for socially disadvantaged families

On the occasion of the Eater holidays, we donated 600 packages of food products for socially disadvantaged families. The donation in frozen meat and vegetable products was distributed through several towns in the country: Kavadarci, Delchevo, Pehchevo, Makedonska Kamenica, Berovo, Negotino, Demir Kapija, Prilep, and the nearby villages. As a result of the Covid-19 pandemics, […]

Велигденска донација од 600 пакети со прехранбени производи за семејства во социјален ризик

По повод велигденските празници, дониравме 600 пакети со прехранбени производи наменети за семејствата кои се во социјален ризик. Донацијата што се состоеше од замрзнати месни производи и зеленчук беше распределена низ повеќе градови од државата, Кавадарци, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица, Берово, Неготино, Демир Капија, Прилеп како и околните села. Поради пандемијата со Ковид-19 многу семејства […]

Поддршка на Проект Среќа со донација од прехранбени производи на социјално загрозени семејства

Го поддржавме Проект Среќа снабдувајќи ги со пакети прехранбени производи семејствата кои се во социјален ризик вклучени во проектот во текот на првата сезона. Како компанија што работи со храна повеќе од 30 години, веруваме дека секој треба да има еднакви услови за достоинствен живот, а храната никогаш и за никого не треба да биде […]

Dhurim i tabelave interaktive për klasa të veçanta në shkollën fillore Strasho Pinxhur Kavadar

Me një donacion për Vitin e Ri me tabelat interaktive për shkollën fillore Strasho Pindzur në Kavadar, lehtësuam dhe përmirësuam procesin arsimor në klasat inkluzive. Në këtë mënyrë, nxënësit mundën të zotëronin më lehtë përmbajtjen mësimore, gjë që do të përmirësojë cilësinë e mësimdhënies dhe transferimin e përmbajtjeve arsimore. Krahas këtij donacioni, kemi siguruar 300 […]