Што е потребно да се биде лидер на пазарот за замрзната храна

Замрзнатите производи стануваат се поприсутни во секојдневната исхрана, а достапноста на различни видови замрзната храна ги прави погодни за користење за секого. Во овој сектор на замрзнати производи, месо и зеленчук, брендот Слога зазема голем удел на пазарот. Пилешко, свинско и говедско месо, риба, помфрит, зеленчук, овошје, млечни производи и растителни масла спакувани како Слога […]

Како барањата на современиот потрошувач ги диктираат трендовите во изгледот на производите?

Кога купувачот избира одреден производ, тоа го прави врз основа на многу критериуми, но првиот што му остава најсилен впечаток е – пакувањето. Токму тoa е „одговорнo“ за првиот контакт и не е чудно зошто производителите вложуваат многу труд да ги следат трендовите на пакувањата коишто ќе бидат актуелни во тековната година. Зашто, само оригинално […]

Правила за одмрзнување и чување на замрзнатото месо

Грижата за безбедноста на храната има примарно значење за секоја компанија бидејќи директно влијае на заштитата на потрошувачите. Но, многу е важно и самите потрошувачи да ги познаваат начините за чување и користење на замрзнатите производи, со оглед дека од тоа зависи како безбедноста на храната, така и задржувањето на хранливите вредности на истата. Одмрзнување […]

Донација од 400 пакети од Слога Пром за семејствата во социјален ризик по повод Бајрам

Дониравме 400 пакети со замрзнати месни производи за семејствата од исламска вероисповед кои се во социјален ризик, по повод празникот Бајрам. Распределбата на донираните производи се одвиваше преку ИВЗ Скопје, Џамиски одбор Кавадарци и преку Хуманитарна група граѓани од муслиманска вероисповед во Битола.

Велигденска донација од 600 пакети со прехранбени производи за семејства во социјален ризик

По повод велигденските празници, дониравме 600 пакети со прехранбени производи наменети за семејствата кои се во социјален ризик. Донацијата што се состоеше од замрзнати месни производи и зеленчук беше распределена низ повеќе градови од државата, Кавадарци, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица, Берово, Неготино, Демир Капија, Прилеп како и околните села. Поради пандемијата со Ковид-19 многу семејства […]

Поддршка на Проект Среќа со донација од прехранбени производи на социјално загрозени семејства

Го поддржавме Проект Среќа снабдувајќи ги со пакети прехранбени производи семејствата кои се во социјален ризик вклучени во проектот во текот на првата сезона. Како компанија што работи со храна повеќе од 30 години, веруваме дека секој треба да има еднакви услови за достоинствен живот, а храната никогаш и за никого не треба да биде […]

Замрзната, свежа или конзервирана храна: Што е похранливо?

Спротивно од општо прифатеното мислење, замрзнатата храна може да биде далеку подобар и похранлив избор отколку свежата храна. Зошто е тоа така? Бидејќи замрзнатата храна при замрзнување го задржува нивото на хранливите состојки во моментот кога е замрзната, односно нема промени во содржината на јаглени хидрати, протеини или маснотии. Тоа значи дека кога ќе дојде […]

Каква технологија стои зад процесот замрзната храна?

Замрзнувањето на храната е добро воспоставен процес за зачувување што ги обезбедува квалитативните и нутритивните карактеристики на храната на подолг период. Како најстар и најпознат метод на конзервирање на храната, без употреба на какви било додатоци, замрзнувањето својата примена ја има и денес, дури и во далеку поголем обем и со поголемо значење. Наспроти општо […]

Донација на интерактивни табли за посебните паралелки во ОУ Страшо Пинџур Кавадарци

Со новогодишна донација од интерактивни табли за основното училиште Страшо Пинџур во Кавадарци, го олеснивме и унапреди образовниот процес во инклузивните одделенијата. На овој начин се овозможи учениците полесно да ги совладуваат наставите содржини, со што ќе се подобри квалитетот на наставата и пренесувањето на едукативните содржини. Како дополнување на оваа донација, обезбедивме и 300 […]